Om oss

Visserligen är det du och dina behov som är intressantast. Men det finns saker om oss vi gärna vill berätta. Ju mer du vet, desto tryggare kan du känna dig inför ett nytt samarbete.

Affärsidé

Vid investeringar är vi den finansiella länken mellan köpare och säljare. Vår passion, effektivitet och oöverträffade servicenivå gör oss till Sveriges bästa finanspartner.

 

Ägare

Release Finans är ett Finansiellt Institut med säte i Umeå. Bland huvudägarna finns Fort Knox Förvaring AB och Krister Olsson, två välkända namn inom svenskt näringsliv samt Anders Åström med 30 års erfarenhet av finansbranschen. Övriga delägare är operativa i verksamheten. Vår filosofi grundar sig på en långsiktig uppbyggnad av verksamheten genom en stabil och kapitalstark ägarstruktur. Det garanterar dig en samarbetspartner som finns kvar över tid och tar kloka beslut som bygger på kunskap, erfarenhet och insikt om svenska förhållanden.

 

Så började det

Release Finans är sprunget ur en idé mellan Umeåentreprenörerna Krister Olsson och Anders Åström som förverkligades 2014 i ett partnerskap mellan familjeägda Fort Knox Förvaring AB, Anders Åström och ytterligare fem personer, operationellt aktiva i bolaget. Som vid starten 2014 är Release Finans fortfarande ett sammansvetsat gäng, bara betydligt fler till antalet: närmare 40 anställda. Kärnan av människor med många års delad branscherfarenhet finns fortfarande kvar, men många nya vänner med berikande kunskaper har anslutit längs vägen och gamla vänner har återanslutit till gemenskapen.

Grunden är, och har alltid varit, fokus på våra partners och kunder. Det äkta partnerskapet och viljan att modernisera en mycket trögrörlig bransch har visat sig vara framgångsrikt.

Vår vision

Vi ska vara det mest okomplicerade finansbolaget med de bäst anpassade tjänsterna. Våra lösningar ska vara för partnerns affär vad blixtlåset var för klädindustrin.

 

Vår mission

Genom medmänsklighet, engagemang och okomplicerade system ger vi oss själva och våra partners förutsättningar att utvecklas.

 

Hur vi gör det?

Vi törs lova att vi är synnerligen bra på det vi gör. Och det är ingen slump. Våra ledord och metod präglar hela verksamheten och är förstås något du också kommer att få del av.

Våra ledord

Enkelhet

Vårt erbjudande är lättbegripligt. Release Finans ger företag förutsättningar att utvecklas genom okomplicerad finansiering och strategiskt partnerskap. Vi är lätta att ha att göra med. Vi är vanliga människor, inga robotar. Vi svarar i telefon som vanligt folk och våra system är moderna och användarvänliga.

Engagemang

Vi tycker om det vi gör. Vi älskar det faktiskt. Det är själva grunden till vårt engagemang. Kärlek. Vi både kan och bryr oss om partnerns affär på ett unikt sätt. Vi ser till att både strategier och taktik blir rätt. Vi agerar resolut och undviker långbänkar. Vi håller alltid vad vi lovar. Vårt förtroendekapital är vår viktigaste valuta.

Erfarenhet

Vår samlade erfarenhet av branschen är många hundra år. Vi känner till alla jobbiga gupp och lömska kurvor. Med oss som kartläsare kan våra partners göra en snabb och smidig resa.

Vi har goda samarbeten med hundratals partners över hela Sverige i fler än 25 utvalda branscher. Det ger oss massor med insikt och kunskap. Vi är dessutom själva entreprenörer vilket ger oss en mycket god grundförståelse.

Vår metod

Utforska

Vi är analytiska och noggranna. Vi gör alltid en ingående analys. Med kunskap om våra partners formar vi sedan varje unikt uppdrag. Strategi först, sedan det taktiska utförandet. Det är alltid våra partners bästa vi jobbar för. Långsiktigt.

Utmana

Vi gör inte bara det våra partners begär, vi utmanar och kommer med proaktiva förslag, och vi gör det med norrländskt mod och uppriktighet. Det är alltid våra partners bästa vi jobbar för. Långsiktigt.

Utveckla

Vi förädlar våra partners affär, får den att växa och utvecklas. Vi skapar nya affärer och möjligheter som överraskar. Det är alltid våra partners bästa vi jobbar för. Långsiktigt.

Understödja

Vi finns där för våra partners hela vägen. För att underlätta, utbilda, förbättra och förenkla. Det är en del av vårt signum, vi vill hjälpa till. Som samarbetspartner till oss blir du inte lämnad vind för våg. Det är alltid våra partners bästa vi jobbar för. Långsiktigt.

Hållbarhet

Vi vill alltid öka vår positiva inverkan på miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet.
Läs mer

Personuppgiftsbehandling

På Release Finans är vi måna om den personliga integriteten
och att skydda de personuppgifter vi behandlar.
Läs mer