Om oss

Visserligen är det du och dina behov som är intressantast. Men det finns saker om oss vi gärna vill berätta. Ju mer du vet, desto tryggare kan du känna dig inför ett nytt samarbete.

Vår affärsidé

Vid investeringar är vi den finansiella länken mellan köpare och säljare. Vår passion, effektivitet och oöverträffade servicenivå gör oss till Sveriges bästa finanspartner.

2024 firar Release 10 år av smidiga affärer

Som utmanare i en trögrörlig bransch var vår vision att med moderna system och hög servicenivå förenkla och göra finansiering smidigare. 10 år har nu passerat och vi vill rikta ett stort tack till alla er partners som under dessa år gett oss förtroendet, och därigenom möjligheten, att nå våra mål. Genom strategiskt partnerskap har vi tillsammans med er levererat okomplicerad och smidig finansiering till över 30 000 kunder sedan starten 2014.
Men dessa tio år utgör endast början. Vi fortsätter nu vår resa med samma tydliga fokus som tidigare – på dig, din kund och er affär; Vi kommer att fortsätta svara när du ringer, vi kommer att fortsätta hålla vad vi lovar och vi kommer naturligtvis att fortsätta utforska, utmana, utveckla och understödja vår gemensamma affär.
En förutsättning för att underlätta för dig och dina kunder är en fortsatt digitalisering av vår gemensamma affär. Moderna system baserade på ny teknik krävs för att nå förenkling och automation av onödiga och tidsödande processer. Vi kommer därför under de kommande 10 åren att göra stora investeringar i systemutveckling för dig och dina kunder. Vårt mål är att ligga i absolut framkant och skapa branschens smidigaste och mest kompetenta finansverktyg.
Vi hoppas att du vill följa med oss på vår fortsatta resa mot ännu smidigare affärer.

Vår berättelse

Mars 2024 förvärvades Release Finans av Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget ”Nordiska” och är idag ett fristående men helägt dotterbolag till Nordiska.

Den nya ägarstrukturen ger oss tillgång till finansiella och teknologiska förutsättningar att ta vår affär till nästa nivå. En möjlighet för oss att fortsätta fokusera på förädlingen av vårt redan ledande partnererbjudande samt tillgång till verktyg inom bland annat teknik och riskhantering som möjliggör accelerering av den utvecklingen.

Tio år in på bolagets resa går alltså Release Finans in i en spännande ny fas med fantastiska förutsättningar. Men grundvärderingarna och vårt fokus kvarstår. Vi fortsätter vara samma dedikerade och smidiga organisation för våra samarbetspartners och vi fortsätter vara en attraktiv arbetsplats för våra medarbetare.

Genom medmänsklighet, engagemang och okomplicerade system ger vi oss själva och våra partners förutsättningar att utvecklas.
Med detta som vår kompass blir den fortsatta resan ett nöje.

 

Nordiska Kreditmarknads­aktiebolaget

Nordiska är ett kreditinstitut som erbjuder företag och partners finansiering och teknologiska lösningar genom sin Banking-as-a-Service lösning som möjliggör att partners i sin tur kan erbjuda värdeskapande embedded finance produkter till sina kunder. Nordiska grundades 2014, har drygt 80 anställda och är ett kreditmarknads­bolag under tillsyn av Finansinspektionen.

Nordiska erbjuder i dagsläget utlåningstjänster i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Nederländerna samt inlåningstjänster i Sverige och Tyskland.

 

Så började det

En resa med ett tydligt fokus sedan starten: Att göra finansiering smidigare

Release Finans är sprunget ur en idé mellan Umeåentreprenörerna Krister Olsson och Anders Åström som förverkligades 2014 i ett partnerskap mellan familjeägda Fort Knox Förvaring AB, Anders Åström och ytterligare fem personer som alla sedan starten varit operativa i bolaget.

Som utmanare i en trögrörlig bransch var visionen att med moderna system och hög servicenivå förenkla och göra finansiering smidigare. Vårt tydliga fokus på våra partners, deras kunder och vår gemensamma affär visade sig vara framgångsrikt. Genom strategiskt partnerskap har vi idag tillsammans med våra samarbetsparters levererat okomplicerad och smidig finansiering till över 30 000 kunder.

Precis som vid starten 2014 är Release Finans fortfarande ett sammansvetsat gäng, bara betydligt fler till antalet: närmare 40 anställda. Kärnan av människor med många års delad branscherfarenhet finns fortfarande kvar, men många nya vänner med berikande kunskaper har anslutit längs vägen och gamla vänner har återanslutit till gemenskapen.

Vår vision

Vi ska vara det mest okomplicerade finansbolaget med de bäst anpassade tjänsterna. Våra lösningar ska vara för partnerns affär vad blixtlåset var för klädindustrin.

 

Vår mission

Genom medmänsklighet, engagemang och okomplicerade system ger vi oss själva och våra partners förutsättningar att utvecklas.

 

Hur vi gör det?

Vi törs lova att vi är synnerligen bra på det vi gör. Och det är ingen slump. Våra ledord och metod präglar hela verksamheten och är förstås något du också kommer att få del av.

Våra ledord

Enkelhet

Vårt erbjudande är lättbegripligt. Release Finans ger företag förutsättningar att utvecklas genom okomplicerad finansiering och strategiskt partnerskap. Vi är lätta att ha att göra med. Vi är vanliga människor, inga robotar. Vi svarar i telefon som vanligt folk och våra system är moderna och användarvänliga.

Engagemang

Vi tycker om det vi gör. Vi älskar det faktiskt. Det är själva grunden till vårt engagemang. Kärlek. Vi både kan och bryr oss om partnerns affär på ett unikt sätt. Vi ser till att både strategier och taktik blir rätt. Vi agerar resolut och undviker långbänkar. Vi håller alltid vad vi lovar. Vårt förtroendekapital är vår viktigaste valuta.

Erfarenhet

Vår samlade erfarenhet av branschen är många hundra år. Vi känner till alla jobbiga gupp och lömska kurvor. Med oss som kartläsare kan våra partners göra en snabb och smidig resa.

Vi har goda samarbeten med hundratals partners över hela Sverige i fler än 25 utvalda branscher. Det ger oss massor med insikt och kunskap. Vi är dessutom själva entreprenörer vilket ger oss en mycket god grundförståelse.

Vår metod

Utforska

Vi är analytiska och noggranna. Vi gör alltid en ingående analys. Med kunskap om våra partners formar vi sedan varje unikt uppdrag. Strategi först, sedan det taktiska utförandet. Det är alltid våra partners bästa vi jobbar för. Långsiktigt.

Utmana

Vi gör inte bara det våra partners begär, vi utmanar och kommer med proaktiva förslag, och vi gör det med norrländskt mod och uppriktighet. Det är alltid våra partners bästa vi jobbar för. Långsiktigt.

Utveckla

Vi förädlar våra partners affär, får den att växa och utvecklas. Vi skapar nya affärer och möjligheter som överraskar. Det är alltid våra partners bästa vi jobbar för. Långsiktigt.

Understödja

Vi finns där för våra partners hela vägen. För att underlätta, utbilda, förbättra och förenkla. Det är en del av vårt signum, vi vill hjälpa till. Som samarbetspartner till oss blir du inte lämnad vind för våg. Det är alltid våra partners bästa vi jobbar för. Långsiktigt.

Hållbarhet

Vi vill alltid öka vår positiva inverkan på miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet.
Läs mer

Personuppgiftsbehandling

På Release Finans är vi måna om den personliga integriteten
och att skydda de personuppgifter vi behandlar.
Läs mer